|

En smak av Eidfjord

I Eidfjord har du muligheten til å prøve ut flere lokale herligheter. Matkjøkkenet her i Eidfjord kan by på retter, bakst, desserter og drikke laget med de fineste ingredienser. Fra lokalprodusert surdeigsbrød og andre ferske bakevarer til sjømat og reinsdyrkjøtt. 

Helt ferske brød til frokost 

Hos oss blir du servert ferske brød og bakverk fra Vik bakeri til frokost. Disse er knasende sprø og fantastisk saftige. Akkurat slik du ønsker at frokostbrødet skal være! Og det beste av alt? Nyt dem samtidig som du ser utover en fantastisk utsikt over fjorden. 

Nyt et deilig måltid på vår restaurant 

På vår restaurant kan vi tilby en ekte smak av Norge! Her serverer vi retter som fremhever autentiske smaker og kulinarisk arv. Blant annet kan vi by på reinsdyrgryte, laks og sesongens beste grønnsaker. 

Smak på sjokolade fra Fjåk 

På Eidfjord Hotel tilbyr vi alle våre gjester sjokolade fra Fjåk. Fjåk er norges første bean to bar produsent og tilbyr sjokolade av øverste klasse basert på ingredienser fra norsk natur. Blant annet kan du finne spennende varianter med sopp, brunost, blåbær, lakrisrot, smuldrepai og gulrotkake. Kakaobønnene sorteres, ristes og skrelles før de kvernes om til deilig flytende sjokolade som støpes i former.  De har et bredt utvalg av sjokolade laget av kvernede kakaobønner fra ulike land og kan by på både mørke og lysere varianter! 

Anerkjente epler 

Hardanger er kjent for sine fantastiske epler. Eplecider og eplemost laget av epler fra Hardanger regnes i dag som noen av de mest eksklusive. Eplene plukkes fra de stupbratte fjellsidene langs fjorden. Innlandsklima med milde vintre og fjellsidene som hindrer regnet skaper et mikroklima som eplene stortrives i. Magien fra eplene ble først oppdaget av munker for nesten 1000 år siden. Kunnskapen munkene satt på rundt fermentering ble deretter lært videre til lokale bønder. I dag har pærer, plommer og epler alle fått sin egen geografisk beskyttet betegnelse på lik linje med champagne. Eplemosten laget på eplene fra Hardanger serveres i dag på de fineste restauranter, gjerne som en del av drikkepakker. Dette er virkelig epler som lar deg kjenne på en aroma uten like. Har du lyst til å smake på sider eller eplemost finner du flere muligheter, både på restauranter og de lokale siderhagene. Kommer du på sommeren, kan du også alltids bli med på sidercruise!