|

Hotell ved Hardangerfjorden

Er det endelig tid for å oppleve den spektakulære Hardangerfjorden? Vårt hotell ligger rett i nærheten av hardangerfjorden med flere rom som har utsikt til fjorden selv. 

Bestill et opphold på vårt hotell for din tur til Hardangerfjorden

Måter å oppleve hardangerfjorden

For å komme nærmere på fjorden finnes det flere alternativer. Blant annet kan du være med på fjordcruise, padle kajakk, kjøre RIB båt eller bare betrakte den flotte fjorden fra land.

Aktiviteter i nærheten av vårt hotell ved Hardangerfjorden 

Ved Hardangerfjorden finnes det en rekke aktiviteter som appellerer til en bred demografi, fra eventyrlystne unge voksne til familier og eldre. Ønsker du noen ideer til hva du kan finne på? Like i nærheten av vårt hotell ved Hardangerfjorden, finner du også et bredt tilbud med aktiviteter du kan begi deg ut på:

Fotturer: Området rundt Hardangerfjorden tilbyr noen av Norges mest ikoniske fotturer. Trolltunga er kanskje den mest kjente, men det finnes også mange andre, som for eksempel stier til vakre vannfall som Vøringsfossen og Låtefoss.

Båtturer: Å se fjorden fra vannet gir et helt annet perspektiv og er derfor en populær aktivitet. Det er flere organiserte turer tilgjengelige, noen med tradisjonelle norske trebåter.

Fiske: Fjorden har et rikt sjøliv, og fiske er en populær aktivitet. Enten du er nybegynner eller erfaren fisker, tilbyr Hardangerfjorden en rik fiskeopplevelse.

Sykling: Det er flere sykkelruter i området, både for terrengsykling og landeveissykling. Disse rutene gir deg mulighet til å oppleve den storslåtte naturen på nært hold.

Rafting og kajakkpadling: For de mer eventyrlystne er det også muligheter for rafting og kajakkpadling i og rundt fjorden.

Ski på sommeren: Folgefonna Nasjonalpark har et sommerskisenter. Med det har du mulighet til å stå på ski midt på sommeren.

Gårdsbesøk: Hardanger er kjent for sin fruktproduksjon, spesielt epler og kirsebær. Mange gårder tilbyr besøk der du kan plukke din egen frukt.

Museums- og kulturbesøk: Det finnes flere museer og kulturinstitusjoner som gir innsikt i regionens historie og kultur. Hardanger Folkemuseum i Utne er en av dem.

Klatring: For de som er interessert i fjellklatring, tilbyr regionen flere klatremuligheter, både for nybegynnere og erfarne klatrere.

Fotografering: Den spektakulære naturen gjør Hardangerfjorden til et populært mål for fotografi. Fra landskap til makrofotografering av floraen, er det rikelig med muligheter for å fange fantastiske bilder.

Nyt lokale delikatesser: Regionen er også kjent for lokal mat, som fersk fisk og fruktprodukter. Det finnes flere restauranter og kafeer der du kan nyte lokale spesialiteter. 

På vårt hotell tilbyr vi også utsøkte retter fra Hardanger. Mer informasjon om restauranten på hotellet  – med utsikt til Hardangerfjorden.

Hvorfor er Hardangerfjorden så populært?

Hardangerfjorden i Norge er en av de mest populære fjordene både for nasjonale og internasjonale turister, og det er flere grunner til dette.

Naturskjønnhet: Hardangerfjorden er kjent for sin enestående naturskjønnhet. Med sin dramatiske topografi, som inkluderer fjorder, fjell og vannfall, tilbyr området en visuell opplevelse som er vanskelig å finne andre steder. Den naturlige skjønnheten til stedet gir en umiddelbar følelse av ro og forundring.

Tilgjengelighet

Fjorden er lett tilgjengelig fra større byer som Bergen, noe som gjør det enkelt for turister å inkludere det i deres reiseplaner.

Aktiviteter

Området tilbyr en rekke aktiviteter som passer for alle aldersgrupper og interesser, fra fotturer og fiske til mer adrenalinfylte opplevelser som rafting og paragliding.

Kulturarv

Hardanger er også kjent for sin rike kulturarv, inkludert musikk, dans og folkekunst. Dette gir besøkende en dypere forståelse og takknemlighet for den lokale kulturen.

Fruktblomstring

En av de mest ikoniske aspektene ved Hardangerfjorden er frukttrærne som blomstrer om våren. Dette gir en helt spesiell atmosfære og har også økonomisk betydning for regionen i form av fruktproduksjon.

Turistvennlighet

Området har et godt utviklet nettverk av turistfasiliteter, inkludert hoteller, campingplasser og informasjonssentre, som gjør det enkelt for besøkende å planlegge og nyte oppholdet sitt.

Variert landskap

Fjorden tilbyr også en rekke klimatiske og geografiske variasjoner, fra snødekte fjell til frodige daler, som gjør det interessant for naturfotografer og forskere.

Historisk betydning

Hardangerfjorden har vært en viktig vannvei i flere århundrer og har en rik historie som inkluderer fiske, skipsfart og handel. Dette legger et ekstra lag av interesse for de som ønsker å forstå Norges kulturelle og historiske utvikling.

Kombinasjonen av disse faktorene gjør Hardangerfjorden til et must-see reisemål, ikke bare for de som er interessert i natur, men også for de som søker kulturell og historisk innsikt

På Eidfjord Hotell har du gode muligheter til å oppleve både utsikt, båtturer, naturen i nærheten og alt det skjønne Hardangerfjorden har å by på. 

Visste du dette om Hardangerfjorden? 

  • Den er en av verdens lengste fjorder
  • Den var en av de første destinasjonene for internasjonal turisme
  • Den ligger i nærheten av Norges 3. største isbre 

Kommer du på en solskinnsdag kan du forvente nydelige turkise farger, prektige fjell og glitrende vann. Du skal ikke se bort ifra at noe av det første du kommer til å ha lyst å gjøre er å stupe rett uti! 

Vi har hotell rett ved Hardangerfjorden 

Om du ser etter et sted å oppholde deg under besøket til Hardangerfjorden, er du hjertelig velkommen til vårt Hotell! Vi kan by på 28 flotte rom i ulike størrelser. 

Eidfjord Hotell ligger plassert med utsikt rett ut mot Hardangerfjorden. På vårt hotell kan du nyte god mat, et behagelig opphold, hyggelig personell og ikke minst har du kort vei til turer, sightseeing, museer, skulpturpark og mye mer! Skulle du være i tvil om hva du kan finne i nærheten av hotellet, kan du alltid henvende deg til resepsjonene for noen gode reisetips!

Har du hatt lyst til å finne et hotell i nærheten av Hardangerfjorden? Ta en titt på våre flotte lokaler