|

Oppdag flere spennende turer å begi seg ut på i Eidfjord

Har du planlagt tur til Eidfjord og er nå i ferd med å legge turplanene for reisen? I denne artikkelen har vi trukket frem flere spennende turer du kan begi deg ut på. Vi skal over berg og fjell, myrer, bratte stier og mer! Om du er en som kan tenke deg en utfordring er det bare å fortsette å lese. Du finner også mindre krevende turer. Alle turer i denne artikkelen er halvdagsturer. 

Grønenuten

Denne turen starter ved Sysendalen Skisenter på Maurhuset. I starten går du på en grussti som deretter går over til natursti mot toppen av alpinbakken. Her møter du også skilt fra DNT med pil i retning Grønenuten. 

Turen er 5,2 kilometer lang og tar rundt 3 t og 30 minutter. Dette er en middels krevende tur med 413 høydemeter. Grønenuten er best egnet mellom mai–oktober. 

Grytehorgi 

Turen opp til Grytehorgi starter ved Maurhuset i Sysendalen. Start ved skisenteret og følg DNT skilt mot Grytehorgi. Ruten starter på en tydelig oppmerket sti over myr og bekker. I det du kan se snaufjellet klart og tydelig går merkingen over til varder. Nordover får du en spektakulær utsikt over Jøkulen, og sørover nok et vakkert skue –  Hardangervidda. Når du når frem til Grytehorgi er det bare å følge samme vei tilbake eller følge pilene som går ned i terrenget for en ny rute hjemover. Denne veien leder deg tilbake til midten av alpinbakken. I og med at denne turen byr på båd bekk og myrer anbefaler vi at du finner frem godt fottøy. Dette er en middels krevende tur på 6,2 kilometer. Ruta tar ca 2 timer og 30 minutter med en stigning på 454 meter. Godt egnet mellom juni – september. Dette er også en tur som er godt egnet for topptur om vinteren og Randonee. 

Kjeåsen til Fjellgard 

Denne vakre turen starter ved Simdal på parkeringsplassen ved Sima kraftverk. Underveis vil du måtte benytte både tau, stiger og alternative fremgangsmåter. Begynn med å gå til venstre langs fjorden, deretter tar turen en vending over fjellsiden. Stien er relativt bratt, og ved fare for at det kan være glatt er det viktig å gå forsiktig. Turen er ikke mer enn 2 km en vei, men tar opp mot 4 timer tur-retur. Dette er en fin tur å begi seg ut på mellom mai og oktober. 

Hereid rundt 

Hereid rundt er en lett liten tur som de fleste vil klare helt fint. Turen starter i sentrum, fra her kan du ta turen gjennom boligområdet og inn på en grussti som leder til Eidfjordvatnet. Her finner du også flotte bademuligheter for en varm sommerdag. Videre går turen 100 meter opp til Hereid terrasse. Her kan du se gamle gravhauger fra jernalderen. Før nedstigningen tilbake til sentrum kan du besøke utsiktspunktet Hodna for å få et overblikk over sentrum, fjorden og ikke minst fjellene rundt. Her finner du også en stilig bilderamme med #Eidfjord! 

Turen tar opp mot 90 minutter, litt avhengig av tempo du selv ønsker.  

Langs Simadalselva 

Denne flotte turen tar deg gjennom Simadalen langs Simadalselva. Du begynner med å gå på en sti langs elva. Etter en stund møter du en liten vei av asfalt før du går over til en grusvei som leder til enden av dalen. Gjennom turen kan du beskue majestetiske fosser, frodig vegetasjon og naturens under med geologiske formasjoner. Turen tar rundt 4 timer og er tilgjengelig hele året rundt. Totalt er det 260 høydemeter, og turen anses som middels krevende. For å komme tilbake går du bare samme vei som du kom. 

Måbø 

Denne turen starter ved Måbø museum. Har du tid og lyst, kan du gjerne ta turen innom museet før du fortsetter innover i dalen og krysser elva over en bro. Etter du krysser elva begynner stigningen oppover berget i sikk sakk. Turen tar deg gjennom 1300 godt bevarte trappetrinn på en av de gamle ferdselsveiene fra Eidfjord og opp til Hardangervidda. Gå så videre til Fossatromma før du tar samme vei tilbake igjen. Turen egner seg for juni – oktober. Du kan regne med å bruke rundt 3 timer. Turen på 9,6 km  byr på 614 høydemeter og er ansett som en krevende rute. 

Trenger du en base for avslapning og overnatting under besøket? Eidfjord Hotell ligger like i nærheten av flere flotte turmuligheter. Vi kan tilby flotte rom med utsikt rett ut til Hardangerfjorden.